Get your own Digital Clock

2012 m. vasario 17 d., penktadienis

Latte bei šiek tiek aukštosios mados :)

Šiandien pasigaminsime visų mėgiamą Latte kavą. Namų sąlygomis, neturint specialių aparatų tai šiek tiek sudėtingiau, bet tikrai įmanoma. Pačios bandėme ir po kelių bandymų pieno puta gavosi tikrai ne prastesnė nei restorane.Taigi pradedam!


Mums reikės:
250 ml nenugriebto pieno (nebūtina tiksliai matuoti, priklauso nuo puodelio dydžio, rekomenduojama - didesnės talpos, aukštas stiklinis puodelis)
30ml espresso kavos
plakiklio

Latte kava ruošiama iš espreso kavos ir karšto pieno putos. Pirmiausia pieną reikia pakaitinti iki reikiamos 65 laipsnių temperatūros, žodžiu, neužvirinti, kad būtų šiltas, nedegintų rankos. Tada imame plakilį ir plakame iš pradžių paviršiuje, o paskui leidžiame giliau.  Pieno puta turi būti standi kaip kremas, be burbulų ir kuo ji storesnė tuo geriau. Tada prilaikant pieno putą, skystą likusį pieną supilame į paruoštą puodelį ar stiklinę iš kurio gersime. Tuomet su šaukštu iškabiname ant viršaus išplaktą putą. Ir supilame jau paruoštą espresso. Jeigu viskas gerai, espresso turėtų gražiai subėgti į stiklinę ir susisluoksniuoti su pienu, o puta likti paviršiuje. Nenusiminkite, jei pirmąjį kartą puta neišsiplaka, svarbiausia pieno neužkaitinti per daug ir pamėginus kelis kartus turėtų pavykti. Nenuleiskite rankų, šiek tiek praktikos ir tapsite tikras Latte kavos gaminimo profesionalas!

O dabar, kai saldžios kavos puodelis rankoje - norėtume pasidalinti video. Vieniems tai gal sukels gailestį, kitiems juoką. Na, mes nebūtume lietuvių tauta, jeigu nepasijuoktume iš kitų nesėkmių. Tik saikingai :)
Vaikinams tai gal ir nelabai aktualu, bet merginos dažnai pasvajoja ar bent jau vaikystėje pasvajodavome kaip norėtume būti manekejėmis, modeliais. Juk jos tokios gražios, tokios savimi pasitikinčios, tokios nepriekaištingos, tobulos! O jei dar garsių dizainerių drabužius demonstruoja tai juk dar ir sėkminga karjera, šlovė, visi myli ir...... pavydi.
Nors daugeliui atrodo, kad modelių darbas labai paprastas, dizainerių kolekcijas madų savaitėse pristatančios manekenės garsiai šūktelėtų: „Nė velnio!“ Grakščiai eiti podiumu vilkint ne itin patogiu drabužiu ir avėti keliolikos centimetrų batais-žudikais, tampa tikru išbandymu. Deja, net ir patys žymiausi pasaulio modeliai ne visada tokį išbandymą atlaiko.
 Griūvančios, kas kelis metrus krentančios manekenės mados savaitėse – įprastas dalykas. Vieniems tai sukelia juoką, kitiems tiesiog gailestį. Pačios manekenės, panašu, nelinkusios sureikšminti tokių nuopolių. Suklumpi, gražiai nusišypsai ir toliau žygiuoji podiumu, lyg nieko nebūtų įvykę.
 Ką čia ir bekalbėti - pasižiūrėkite patys!

Skanios Jums kavos bei geros dienos. Žiūrėkite po kojomis, nesuklupkite! :)

5 komentarai:

  1. Čia tai geras :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labiausiai tai skaudėti turėtų 8-ajai manekenei.... Auč!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kavą labai mėgstu, bet dažniausiai ją perku pakeliui į paskaitas, nes labiausiai mėgstu kavą su pienu, o namuose ją pasigaminti greitai ir skainią gana sudėtinga:)tačiau perskaitęs tokį paprastą Latte kavos receptą, tikrai pamėginsiu ir pats!Laukiu naujų pasiūlymu!

    AtsakytiPanaikinti