Get your own Digital Clock

2012 m. kovo 2 d., penktadienis

3 karšto šokolado receptai

Kai tiek minusų už lango, imi svaigti ne tik apie imbierinę arbatą ir gerą filmą. Vakaro idealus tandemas – karštas šokoladas ir pledas.
Gerai, gerai, dar knyga, kurią pradėjote skaityti vakar. Kadangi trys geri daiktai surasti, tai siūlome ir tris karšto šokolado variantus:) 
... su čili pipirais Reikės:
čili pipirų miltelių,
cukraus (abiejų - pagal skonį),
100 g karčiojo šokolado,
60 ml grietinėlės (22 proc. riebumo),
0,5 apelsino žievelės.

Gaminimas. Užvirinkite puode vandenį, į jį įstatykite indą, kuriame ištirpinsite šokoladą su grietinėle. Maišykite iki vienalytės masės, pagardinkite ją cukrumi, čili pipirais bei smulkiai tarkuota apelsino žievele. Paprasta!
... su kava
Reikės:
250 g vandens,
125 g karčiojo šokolado,
0,5 l pieno,
100 g cukraus,
60 ml itin stiprios karštos kavos.

Gaminimas. Užvirkite vandenį ir ištirpinkite jame šokoladą. Atskirame inde kaitinkite pieną iki užvirimo, supilkite jį į indą su šokoladu, kruopščiai išmaišykite.
Suberkite į gėrimą cukrų, įpilkite kavos ir kaitinkite šokoladą ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Šokoladą išpilstykite į puodelius ir skanaukite.
... su likeriu
Reikės:
2 šaukštų kakavos miltelių,
180 g tamsaus šokolado (sudėtyje - 80 proc. kakavos),
600 ml riebaus pieno,
4 šaukštelių cukraus,
4 šaukštų šokoladinio likerio.

Gaminimas. 120 g šokolado sulaužykite gabalėliais, o likusią dalį susmulkinkite trintuve.
Užvirinkite pieną, sudėkite į jį kakavos miltelius bei šokolado gabaliukus. Maišykite, kol šokoladas ištirps, tada suberkite cukrų ir šluotele plakite masę, kol ims darytis putos.
Į puodelius įpilkite likerio, ant viršaus - karšto šokolado. Papuoškite gėrimą zefyru ar morengu, užbarstykite baltą kauburėlį šokolado drožlėmis.

P.S Karštas šokoladas - aromatingas gėrimas šaltą vakarą. SKANAUS.

4 komentarai: